AC Energy și BIM Group inaugurează o fermă eoliană de $155 milioane în Vietnam

04/10/2021
A1 Marketplace

AC Energy - controlată de miliardarul Jaime Zobel de Ayala și familia sa - și partenerul său vietnamez Bim Group, au început operațiunile comerciale ale proiectului lor de ferme eoliene în Vietnam înainte de termen, deoarece Ayala Corp., cel mai vechi conglomerat din Filipine, accelerează investițiile în energie regenerabilă.

AC Energy and BIM Group

Construit la un cost de 155 de milioane de dolari, parcul eolian de 88 de megawați din provincia Ninh Thuan - la aproximativ 1.400 de kilometri sud-est de capitala vietnameză Hanoi - este al doilea proiect finalizat de cele două companii în țară, a declarat AC Energy. Partenerii au dezvoltat, de asemenea, ferma solară Ninh Thuan de 405 megawați, care a fost lansată în 2019, înainte ca pandemia să facă ravagii în economia globală.

"Suntem foarte încântați să aducem acest nou proiect în operațiuni comerciale înainte de termenul limită de introducere a tarifelor, în ciuda numeroaselor provocări provocate de pandemia Covid-19", a declarat Patrice Clausse, directorul operațional al AC Energy International. „Vom continua să ne accelerăm investițiile în resursele regenerabile din țară.”

Se preconizează că fermele solare și eoliene de la Ninh Thuan vor genera anual 900 de milioane de kilowați-oră de energie regenerabilă. AC Energy dezvoltă, de asemenea, alte proiecte în Vietnam, care vor aduce capacitatea totală de energie regenerabilă în țară la aproximativ 1.000 de megawați, făcând națiunea sud-est asiatică cea de-a doua piață ca mărime a companiei pe lângă Filipine.

AC Energy: Business back on track | Lenie Lectura

Filiala Ayala Corp., cotată în Filipine, își propune să își dubleze capacitatea de producție la 5.000 de megawați în Australia, India, Indonezia, Filipine și Vietnam până în 2025. Investițiile în aceste proiecte vor ajuta AC Energy să își îndeplinească obiectivul de a deveni cea mai mare platformă și sursă de energie regenerabilă listată din Asia de Sud-Est, a declarat președintele Fernando Zobel de Ayala în ultimul raport anual al companiei.

Pentru a sprijini planurile de extindere ale grupului, firma a strâns 17,3 miliarde de pesos (341 milioane de dolari) dintr-o emisiune de drepturi și o plasare privată la fondul suveran de avere GIC Singapore la începutul acestui an, a spus Ayala.

AC Energy este deținută în proporție de 71% de Ayala Corp., care își are rădăcinile în 1834, când țara era o colonie a Spaniei. Străbunicul lui Fernando a început o distilerie în Manila și apoi s-a extins în servicii bancare, hoteluri, imobiliare și telecomunicații.

Tatăl lui Fernando, Jaime Zobel de Ayala, în vârstă de 87 de ani, a fost clasat pe locul cinci ca fiind cea mai bogată persoană din țară, cu o valoare netă de 3,3 miliarde de dolari, atunci când luna trecută a fost publicată lista celor mai bogați din Filipine. Seniorul Ayala s-a retras în 2006, iar fiul său mai mare Jaime Augusto Zobel de Ayala, care fusese CEO al Ayala Corp. din 1994, i-a succedat în funcția de președinte. În luna aprilie a acestui an, Fernando a preluat funcția de director executiv, iar Jaime Augusto continuă să ocupe funcția de președinte.

Comments

No posts found

Write a review